Дечја недеља званично је завршена данас за све малишане. Све основне и средње школе, као и вртићи у Србији прикључили су се обележавању овог празника, који се преко две деценије традиционално обележава почетком октобра. Међу свима њима ову недељу посвећену деци прославила је и Основна школа „Сава Шумановић“ из Ердевика бројним едукативним и забавним активностима.

Музичка радионица, Ердевик

Првог школског часа ове недеље ученицима је одржано предавање на тему породице, а из угла наставног предмета ком су ученици присуствовали. Само неколико часова касније организована је музичка радионица на којој су се сви ученици, али и малишани из Предшколске установе „Јелица Станивуковић Шиља“, кроз музику приближили теми „Школа без насиља“, учећи о другарству кроз песму.

Уторак у овој школској установи био је резервисан за љубитеље шаха, па је тако организован шаховски турнир за ученике свих разреда, као и прављење медењака за најмлађе ученике.

Литерарни конкурс на тему: „Слушајте, мама и тата, желим сестру ил' брата!“

Спортске активности обележиле су средину недеље, док је четвртак био резервисан за школски вашар. Последњег дана Дечје недеље ученици су се надметали у прављењу бећар-паприкаша, а седмаци су се показали као најумешнији кулинари ове школе, док је у то време ђацима првацима приређен свечани пријем у Дечји савез.

Током читаве недеље учитељи и наставници организовали су бројне радионице на школске теме, у оквиру којих је организован и литерарни конкурс на тему: „Слушајте, мама и тата, желим сестру ил' брата!“, који је био и званични мото овогодишње Дечје недеље.