Menu
RSS

Шидски портал™је интернет портал града Шида и општине, намењен је шиђанима (онима који су то некада били или који се тако осећају), користи за прикупљање и размену информација, текстова и догађаја на локално-глобалној мрежи „Интернету“, служи на корист шиђанима као својеврсна архива.

A+ A A-

Шидски портал™ је интернет портал града Шида и општине, намењен је шиђанима (онима који су то некада били или који се тако осећају), користи за размену информација на локално-глобалној мрежи „Интернету“.

Као идеја настао још 2004. године, неопходност протока информација, размене података и наравно представљањем себе, промовисањем средине на интернету широј друштвеној заједници. На претраживачима се није могло пронаћи ништа о Шиду, по неки чланак из новина или кључних речи који су се дотицали наше средине тек у понеким пољопривредним чланцима. У „локалном“ новосадском Дневнику , у црној хроници Вечерњих новости , ...


Шидски портал је заједница отвореног типа, којој сви грађани(становници) могу да допринесу својим деловањем односно неделовањем. Замолио бих све уметнике, спортисте, интелектуалце као и све креативне суграђане да се укључе у заједницу и оставе свој траг.


Билтен (Шидске новине) овде можете погледати/прочитати текстове који су излазили у шидском билтену/шидским новинама у времену од 05.12.2006.-24.01.2009. или у издањима: од броја 14 до броја 60. 2183 странице текста који на неки чудан начин осликава један део наше непосредне прошлости.

Инфо сајт са архивом информација преузетих од Радио Шида све од 15.08.2005. године као и са преузетим текстовима везаним за нашу средину преузетих из других медија.

Сава сајт је посвећен Сави Шумановићу, обиље тектова и података из живота и дела, неколико изабраних слика, (можете их уживо погледати у Галерији слика "Сава Шумановић" у Шиду)!!!
Уколико имате текстова везаних за уметника и његову непосредну околину поделите.

 

 

Позивам Вас да својим предлозима, критикама, учешћем допринесете свеукупном функционисању Шидског портала.

 

 

У Шиду 2010. године

Статистика

Број прегледа чланака
1135210