У сали Народне библиотеке "Симеон Пишчевић" у уторак 12.маја одржана је промоција књиге "Цветанка Тубић, живот и дело", аутора професора Радована Ђурчића и Душана Лукића. Промоција је пропраћена уз приказивање филма,уствари разговора са Цветанком Тубић, који су аутори обавили и снимили крајем прошле године.

Цветанка Тубић, живот и дело

Говорила је о времену пре Другог светског рата, забавама у Шиду, ратним годинама. Многи је сматрају неисцрпним и најверодостојнијим извором информација из тог времена, па ни један озбиљнији запис о том времену на подручју општине Шид није урађен без консултације са тета Цветанком.

Несумњиво интересантна личност тета Цветанка плени пажњу својим казивањем и сећањима а поштовање заслужују већ и њене године.Наиме, тета Цветанка "гази" 95-у годину живота, а још увек је спремна за разговор и још увек има много тога да каже. Посебну захвалност изражавају јој запослени у Народној библиотеци "Симеон Пишчевић" због поклона којим је обогаћена завичајна збирка ове библиотеке. Уз књиге ту су бројне фотографије, разгледнице, њени путописи...

О филму и књизи су говорили аутори а на крају ововечерњег дружења свим присутним је своју захвалност изразила и сама тета Цветанка.