Menu
RSS

Шидски портал™је интернет портал града Шида и општине, намењен је шиђанима (онима који су то некада били или који се тако осећају), користи за прикупљање и размену информација, текстова и догађаја на локално-глобалној мрежи „Интернету“, служи на корист шиђанима као својеврсна архива.

A+ A A-

Изложба 29 слика сталне поставке

У шидском Музеју наивне уметности „Илијанум“, након изложбе „Илијина Илијада“ враћена је стална поставка слика, где су изложене слике из свих циклуса Илије Башичевића Босиља. Нова поставка броји 29 слика, које се могу погледати радним даном од 8 до 18 часова и суботом од 9 до 15 часова.

Музеј наивне уметности „Илијанум“, Шид

 Како је директорица „Илијанума“ Љубинка Пантић изјавила, пошто су слике већег формата, одлучено је да буде изложено свега 29 Босиљевих радова, а посетиоци ће имати прилике да виде неке од слика које дуго нису биле изложене.

Музеју наивне уметности „Илијанум“ су од Министарства културе, информисања и информационог друштва одобрена средства за обраду још једног Босиљевог циклуса, тако да ће током ове године бити организована изложба „Апокалипса“.

 

У априлу ће бити настављени радови на осликавању мурала у дворишту. Чека се и одговор Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање, у вези са одобравањем средстава за уређење дворишта „Илијанума“, у којем би током пролећних и летњих месеци могле да се одржавају разни културни догађаји.

 

Статистика

Број прегледа чланака
1122352