Бициклистички клуб Шид прославио је леп јубилеј, 15 година плодног у успешног рада

На пригодној свечаности окупиле су се све генерације клуба, од оне која је основала БК Шид до најмлађих који тек долазе на велику бициклистичку позорницу, као и угледни гости, представници БС Србије, БС Војводине и Општине Шид, спонзори и донатори клуба.

 BICIKLISTI-15-GODINA2

Прилика је искоришћена и да се уруче признања првој генерацији БК Шид, Марку Сенићу, Слободану Гојићу, Саши Трубићи, Бојану Гаспаровићу и Саши Цвијетићу.

Наташа Цвијетковић председник Општине Шид и генерални секретар БС Србије Петар Роквић уручили су младим бициклистима БК Шид Игору Чипкару и Велимиру Јовичићу нове бицикле са жељом да на њима бележе још боље резултате.

- Имамо чиме да се поносимо, мого је урађено у ових 15 година и на тим успесима морамо да градимо нашу будућност - рекао је председин БК Шид Душан Гојић.- Много дугујемо нашој општини која подржава бициклистикчи спорт, али и БС Србије који нам помаже у раду и организацији трка.

Председник БС Војводине Небојша Субић уручио је клубу Шид леп поклон, пројекат за бициклистичку писту. Општина Шид је већ издвојила земљиште за изграду овог објекта који толико неодостаје српском бициклизму. Сви у клуб Шид се надају да ће се пронаћи и средства како би у догледно време нове генерације шидских бициклиста училе на велодрому.