28.јануара у организацији БК Једнота Шид, одржано је државно првенство у цикло кросу за све категорије на помоћним теренима ФК Једнота.

У категорији млађих кадета победио је такмичар БК "Нови Сад" Марко Каспаровић, код кадета Александар Роман је однео убедљиву победу из БК "Једнота" Шид, најбољи јуниор је Милош Борисављевић из Крагујевачког "Металца".

 prvenstvo-jednota

Најбоља у категорији жена је Јована Црногорац БК "Нови Сад", Мастерс Слободан Радовановић БК "Једнота" Шид и шампион Србије у категорији сениора је Бојан Ђурић из Крагујевачког "Радничког". Стаза је била одлично припремљена али и веома захтевна и тешка, хладан ветар и температура испод нуле, на крају трке гости су угошћени у сали Словачког дома уз топао ручак и чај.

prvenstvo-jednota1

Две титуле државног првака за МТБ "Једноту" Шид, Александар Роман је однео убедљиву победу у категорији кадета испред Галовић Андреја из Београдског "Партизана" и Јовановић Стефана "Металац" Краљево, Слободан Радовановић је првак у категорији Мастерса а остаје жал забог Виолете Трифковић која је била водећа до трећег круга када је због тешког пада морала да одустане да би јој се указала медицинска помоћ.

 prvenstvo-jednota2

Организација је по мишљењу многих била одлична, стаза веома захтевна и тешка зато су побеђивали само најбољи и најупорнији.