Један од наших најуспешнијих фудбалских клубова, Слога из Ердевика, овог пролећа ће водити жестоку борбу за једно од места које би им омогућило останак у друштву клубова војвођанске лиге.

Јесењи део првенства клуб је окончао на деветој позицији на табели са 20 бодова (шест бодова, два ремија и седам пораза) и у пролећном делу очекује да избори коначан пласман најмање на шестом месту које је последња степеница која води у новоформираној ВФЛ група запад. Тренер Немања Радивојшић и његов помоћник Влада Колар учинили су све у току припремног периода да екипа што спремније дочека старт другог дела првенства.

У паузи између две полусезоне клуб се појачао довођењем два проверена играча, Душана Вејновића бившег играча прволигаша Срема и Срђана Гачића из Биг була. Уз искусне првотимце Раичевића, Смиљанића, Ђорђевића, Поважана, Прокића, Куљу, Вујовића и младе играче Ђорђе Пенду, Стефана Зорановића и Дејана Раичевића, као и Ненадовића и Штрпца, који иако је увек кадети куцају на врата првог тима, и уз повратнике Лазића и Симића, Слога ће овог пролећа имати састав који је у стању да избори жељени пласман.

Према речима тренера Радивојшића, искусног фудбалског стручњака, свака утакмица у пролећном делу првенства биће на неки начин квалификациона. Он је уверен да су његови играчи иако међу најмлађима у лиги спремни да преузму свој део терета.

Верујем да ћемо уз мало спортске среће успети да остваримо наш циљ а то је да задржимо статус војвођанског лигаша. Слога има све предуслове за то. Генерални спонзор клуба Негован Ђорђевић омогућио је оптималне услове за такмичење и на мени је и играчима да овог пролећа остваримо зацртани план. Желим овом приликом да истакнем да ћемо то покушати да учинимо на заиста прави спортски начин без икаквих "трговина" и "договора". Желимо да се уверимо у праву вредност нашег тима којег овог пролећа очекују велика искушења. Ако и не успемо у томе неће бити "крај света" Слога ће и даље играти леп и допадљив фудбал уосталом као и деценијама уназад - каже овај фудбалски фанатик који једноставно и поред великих радних и породичних обавеза не може без фудбала.

Иначе, Слога у пролећном делу има нешто повољнији распоред а права провера тренутних вредности екипе уследиће већ на старту када ће се у недељу 16. марта у Лаћарку у једном од дербија 16. кола састати са домаћим ЛСК-ом.