ФУДБАЛСКИ КЛУБ РАДНИЧКИ ИЗ ШИДА

На почетку свог постојања, ФК Раднички је био нешто више од фудбалског колектива. У тим временима између треће и четврте деценије прошлог века био је окупљалиште омладине и средиште многобројних збивања и манифестација. У такмичарском погледу, шидски клуб ће највеће успехе постићи током деведесетих година прошлог века када ће се неколико сезона надметати у трећем степену такмичења на нивоу ФСЈ.

Кроз све те године ФК Раднички ће оставити неизбрисив печат како у сремском тако и у војвођанском и српском фудбалу. Стеван Јовичић, Војин Рајшић, Тодор Ћурчић, Душан Мудрић, Жељко Никшић, Спасоје Смајић, Никола Бањанин, Душан Поповић Тутан, Ђорђе Станојевић, Сава Золотић, Бранко Радичевић, Драган Лепињица, Зоран Мијуцић, Миломир Угљешић... само су нека од имена која ће остати златним словима уписана у историји овог клуба.

 Раднички се тренутно такмичи у Војвођанској фудбалској лиги група југ и након освајања наслова јесењег првака лиге, на најбољем је путу да избори пласман у виши ранг такмичења, српску лигу група Војводина. Успеју ли у томе, био би то најлепши поклон својим навијачима и симпатизерима у години када ће се обележити осамдесетогодишњица постојања и рада једног од најуспешнијих фудбалских клубова у нашој средини.