У Шиду су у току последње припреме за одржавање прве „Фијакеријаде“ односно параде коња и запрега која ће се по први пут одржати у суботу 11. августа

Фијакеријада, Шид

У КОЊИЧКОМ клубу „Граничар 2011“ из Шида у току су последње припреме за одржавање прве „Фијакеријаде“ односно параде коња и запрега која ће се по први пут одржати у суботу (11. августа) на терену ФК Једнота.

Фијакеријада се одвија у оквиру манифестације „Шидско културно лето“, а програм почиње у 12.30 часова дефилеом запрега кроз центар града. Следи културно-уметнички програм, а такмичарски део почиње у 14 часова, када се очекује наступ једнопрега, двопрега, тропрега, четворопрега и петопрега.

На подручју шидске општине коњички спорт је још у повоју, о чему сведочи прошле године основан Коњички клуб „Граничар 2011“, али су Шиђани већ постали запажени по учешћу на бројним фијакеријадама у земљи, а посебно члан клуба Миленко Видак.

- Потрудићемо се да будемо што успешнији домаћини и организатори „Фијакеријаде“, а имамо и подршку локалне самоуправе - каже петар Станивуковић, председник КК Граничар.- Очекујемо значајан број такмичара али и посетилаца на стадиону ФК Једнота и у суботу су сви добродошли.