8. август - Покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин отворио је данас у сремском селу Моровићу, IV Међународни Етно-дан, који је једна од најзначајнијих манифестација у оквиру Моровићких летњих дана.

- У Војводини данас већ имамо стотинак манифестација које промовишу сеоски и етно-туризам, локалне посебности и домаће производе и рукотворине. То је још један доказ великог богатства и разноликости у нашој Војводини и право је задовољство посета свакој средини и месту у покрајини. Сигуран сам да ће и ваши и наши гости, не само из других Војводине и Србије него из БиХ, Републике Хрватске па чак и Норвешке, моћи да уживају у свему ономе што су им домаћини спремили.

Мирослав Васин у сремском селу Моровић, Шид

У свим овим местима се од одлучујуће важности показало учешће женских удружења и организација, које су биле спремне да покажу све оно најбоље што њихова средина има да понуди. Зато ћемо и надаље подржавати овакве манифестације и окретање локалним ресусрсима и промоцији сопствених вредности а сваког дана се можемо уверити колико тога имамо да понудимо. Већ наредне године у Моровићу треба да буде отворена етно-кућа, која ће бити још један важан чинилац понуде и квалитета Етно-дана - рекао је Мирослав Васин.

Моровићки летњи дани и Међународни етно-дан имају изузетно богат програм који окупља учеснике и госте из наше земље и иностранства, од "Босутске чамчијаде", еко-кампа и такмичења у риболову, изложби рукотворина, до предавања о женском и сеоском активизму и женском предузетништву.