Удружење младих "Жути кишобран"

Неформална омладинска група Г2 из Шида, заједно са удружењем младих "Жути кишобран" Шид учествовала је 7. октобра у Акцији под називом "Играј на Г2, прави потез!"

Акција је обухватила репарацију и уређење два бетонска игралишта, једно за баскет, а друго за мали фудбал и рукомет. Главна идеја је била да се на игралишту за баскет постави још једена нова кош конструкција, а стари кош на којем је пропала табла замени новим, тако да би игралиште постало функционално у својој намени.

Неформална омладинска група Г2 из Шида, заједно са удружењем младих

Други део идеје подразумевао је да се на игралишту за рукомет и мали фудбал стари голови који су били импровизовани и дотрајали, замене новим. Средства за овај пројекат добијена су на конкурсу Хуманитарног удружења "Пријатељи" из Сремске Митровице, а цео пројекат финансијски је подржало Министарство омладине и спорта, које је за ту намену одобрило 86.000 динара.

Према речима Дамира Дегенака, председника Управног одбора Удружења младих "Жути кишобран" акција је имала за циљ да млади људи који долазе на та игралишта добију прилику до од сада на квалитетан начин проводе своје слободно време кроз дружење и спорт.

Акцију је подржала Месна заједница Шид и општина Шид