На годишњицу пишчеве смрти у Вашици се сваке године одржава манифестација Јастребићеви Књижевни сусрети

 Обавеза Књижевног клуба је да је настави у знак сећања на нашег књижевника и културног радника Благоја Јастребића. Нестанак часног човека и ангажованог интелектуалца на пословима културе губитак је за сваку, па и за ову средину.

 У оквиру сусрета била је изложба слика сликарке Љубице Вуков Давчик из Суботице

 Захваљујемо нашим сарадницима: Народној Библиотеци "Симеон Пишчевић" Шид, Галерији слика "Сава Шумановић" Шид, етно музеју "две динарске руже" Петроварадин, Канцеларији за младе Општине Шид, и посебно нашим дугогодишњим сарадницима Јастребићевих Књижевних сусрета: Културно образовном центру Шид.

Директорица Културно Образовног центра Шид прочитала је епитаф са пишчевог гроба уз знаке захвалности и пуну подршку Књижевном клубу.

Испред Општине Шид говорили су: Председница Општине Шид Наташа Цвијетковић и Председник скупштине Општине Шид Жељко Брестовачки

У име издавања прве заједничке књиге "Обалама Босута"

Поезија која је пред вама коначно ће угледати светлост дана лутајућих песника који су заједничким мукотрпним радом из својих заборављених нотеса,из ладлица и тавана пронашле своје право место лутајући обалама Босута.

Поезија, та чудесна реч, одржала нас је да опстанемо у овом суровом свету искривљених вредности, сачува наша срца, и да сложно удружимо мисли и не дозволимо времену да нас престигне.Као група песника различитог доба,а не гледајући на године, нећемо дозволити да писана реч оде у заборав.

Овим стиховима вам поклањамо наша срца, наш искројени део живота,и наш поглед на свет који је могао бити и другачији. У овој збирци песама можете позамирисати и додирнути сваки стих.

Сваку лепу књигу треба прочитати, јер и сами знамо да је поезија највиши облик културе коју остављамо као наслеђе, за сва времена будућим поколењима

Активности Клуба

Вероватно најмлађи књижевни клуб на овим питомим сремским просторима је ново основани клуб "Благије Јастребић" из Вашице. Мала група људи на челу са младим шидским песником Дарком Коларом, који иза себе има добрих дела на бази шидског стваралаштва и шире, покренула је тај зарђали точак песнички.

Стари ђерам, који је до скоро радио,био је заборављен. Поново је почео водом да поји све своје најмилије, што је за сваку похвалу.
Ми ентузијасти тог клуба знаћемо то ценити и поштовати, а делима и радом наградити.

Међу присутним домаћим гостима, били су и гости књижевних клубова из: Загреба, Бања Луке, Суботице, Петроварадина, Сремске Митровице и Ливна са Динаре

У оквиру ових сусрета представљаена је наша прва заједничка књига “Обалама Босута“. Овај пут песници нису читатли песме него смо видели кратак видео, како је настајао зборник поезије и прозе

Заступљени писци у књизи су: Деца основне школе "Вук Караџић" Вашица, Предраг и Илдико Медовић са монографијом "Гадина на Босуту", Владимир Јеремић, Дарко Колар, Ђурица Еделински, Веселин Вучковић, Снежана Михајловић, Стеван Радојевић, Ана Станојевић, Марица Радић-Видић, Божо Влашић, Јован Бошњаковић и Предраг Лазаров.

Млади уметник Драган Валентировић је кроз представу одглумио и представио Благоја Јастребића.

Канцеларија за младе Ошптине Шид организовала је и представила три филма: 29-ти, 30-ти Јастребићеви сусрети и филм о промоцији првог историјског романа "За част небеског отечества" Предрага Лазарова.

Међу присутним домаћим гостима, били су и гости књижевних клубова из: Загреба, Бања Луке, Суботице, Петроварадина, Сремске Митровице и Ливна са Динаре.

У оквиру сусрета била је изложба слика сликарке Љубице Вуков Давчик из Суботице