Данас су у Вашици крај Шида одржани 32. "Јастребићеви Књижевни сусрети"

Прелепа смотра књижевног стваралаштва отпочела је поменом на гробу Благоја Јастребића,а наставила се књижевним дружењем у Вашици које је протекло у срдачној атмосфери какву само умеју да направе ствараоци писане речи.

32. Јастребићеви Књижевни сусрети

Месна заједница Вашица и Књижевни клуб "Благоје Јастребић" Вашица су још једном доказали своју организациону моћ као успешни домаћини сусрета. Манифестацију су својим присуством увеличали гости из Земуна и Републике Српске као и представници локалне самоуправе : председник Општине Шид Никола Васић, предсеник СО. Шид Брана Мауковић као и заменици председника Општине Срђан Малешевић и председника СО. Шид Жељко Фајфрић.

Захваљујемо се свима на подршци рада књижевног клуба "Благоје Јастребић" и надамо се да ће ови традиционални сусрети допринети афирмацији књижевног стваралаштва на просторима питоме сремске равнице која одише литерним потенцијалом. Књижевни сусрети "Благоје Јастребић" су доказ да и мале средине могу дати велики допринос књижевном стваралаштву захваљујћи пре свега ентузијазму и љубави према неговању писане речи.

Благоје Јастребић је својим радом и делом трасирао пут којим корачају творци нових дела за богатство културне баштине овога дела Срема.