Кроз рад у различитим секцијама наши ученици имају прилику и могућност да се баве различитим видовима стваралаштва, да задовоље своју интелектуалну радозналост, да се играју и друже и да на леп и користан начин испуне своје слободно време. Продукти тога рада су лепе и успешне манифестације у школи и месту и запажено  учешће на  конкурсима и смотрама.

folklor

Ове школске године наши ученици учествују у раду литерарне, драмске, новинарске, рецитаторске, ликовне, библиотекарске, информатичке и фолклорне секције где раде у три узрасне  групе, у малом и великом хору, у  тамбурашком или мешовитом оркестру.

predstava

Посебно и веома значајно место у ваннаставним активностима наших ученика имају спортске секције: кошарка, рукомет, фудбал и одбојка. 
Свакако треба истаћи и рад наше ученичке задруге.  Задруга је основана 1954. године када је село поклонило школи део сеоског пашњака са жељом да се наши ученици уводе у свет рада и допринесу опремању и уређењу школе. Ученици су учествовали у обради земљишта,  одлазили у организоване бербе грожђа у виноградима Комбината. Зарађени новац користили су за бесплатне екскурзије ученика осмих разреда, набавку учила и за солидарну помоћ.

muzicari

Ученичка задруга је 2002. г. , уз помоћ удружења пчелара Ердевика оформила пчелињак. Данас једна група ученика, заједно са својим менторима, успешно одржава 12 кошница а произведени мед се користи у школској кухињи. Планирамо да проширимо рад ученичке задруге још неким погонима и пружимо нашим ученицима могућност да  уче и упознају свет рада, припремају се за рад и стекну информације које ће им помоћи у избору будућег занимања.