Бициклистички клуб ШИД расте из дана у дан

Године, сада већ давне 1996. бивши возач београдског Чукаричког са великим ентузијазмом решио је да уђе у причу звану – оснивање бициклистичког клуба Шид у истоименом граду. Душан Гојић је 1995. године одлучио да „заустави своје педале“ и почне са новом димензијом рада, са најмлађима и то баш у поменутом клубу.

Бициклистички клуб ШИД

Ово је 20. година како клуб Шид постоји. Дакле две деценије су иза нас што јесте за поштовање. После активног такмичарског живота, посветио сам се раду у клубу. Имамо доста наших бициклиста. Очекивања су нам да кадети и млађи кадети буду и остану у првих пет у тим категоријама. Поносно истичемо моје колеге из клуба и ја да смо сваке године организатори Купа Србије и традиционалне трке „Улицама Саве Шумановића“.

Бициклистички клуб ШИД

А ово је трећа година узастопно да смо уз Бициклистички савез Србије, организатори и Државног првенства у делу хронометар.

Награђивани смо више пута за најбоље организовану трку – каже Душан Гојић, директор клуба из војвођанског града, који на питање о даљим плановима, врло реално каже:
 Најбитније је да опстанемо у целој причи, јер знамо да је спорт увек у мањку када је реч о финансирању. Када је реч о ближој будућности, ове године планирамо да задржимо треће екипно место у категорији кадета у Купу Србије…

Бициклистички клуб Шид и у суботу да угости најбоље друмаше у свим категоријама у вожњи на хронометру у оквиру Државног првенства.