Menu
RSS

Шидски портал™је интернет портал града Шида и општине, намењен је шиђанима (онима који су то некада били или који се тако осећају), користи за прикупљање и размену информација, текстова и догађаја на локално-глобалној мрежи „Интернету“, служи на корист шиђанима као својеврсна архива.

A+ A A-

Ове године одржава се 18. по реду традиционална "Сремска кобасицијада" у Шиду, у организацији СКУС-а "Једнота" из Шида

Шидска „Кобасицијада“ представља једну од посећенијих туристичких манифестација, која негује традицију и обичаје везане за сремски свињокољ. Уз занимљив културно-уметнички програм и организацију неколико такмичења: у брзој обради меса, у брзом припремању кобасица и избор најбоље суве сремске кобасице, гости манифестације могу да се забаве уз такмичење у брзом једењу кобасица, сремску тамбуру и дегустацију специјалитета од свеже обрађеног меса, кобасица, вина,..

18. Сремски свињокољ и кобасицијада,Шид

Организатори очекују ове године више хиљада посетилаца, поред великог броја Шиђана и Сремаца потврђено је посета бројних гостију из Словеније, Хрватске, Мађарске, Италије, Словачке, Чешке, Босне и Херцеговине ...

Отварање 18. "Сремске кобасицијаде" почиње 7. фебруара у 11 часова на помоћном терену "Спортског центра" у Шиду. Од традиционалних "свињокољских дисциплина" предвиђена су такмичења у брзом клању и обради свиња, такмичење у брзом једењу печених сремских кобасица, као и традиционално такмичење у прављењу аутохтоних сремачких кобасица за учеснике, који се могу пријавити на лицу места, као и добар провод уз кувано вино и сремачке шприцере.

 

Манифестацију прати и продајна изложба меса, сухомеснатих домаћих производа ( кобасице, шунке, кулен, сланина, маст,..)и других домаћих производа: колачи, мед, вино,сувенири...

Другог дана "Сремске кобасицијаде" 8. фебруара је избор за најбољу суву сремску кобасицу, уз вечеру у Словачком дому и у 19 часова проглашење победника.

 

 

Статистика

Број прегледа чланака
1135209