Промоција књиге - "Љубавни рецеПат"
Сусрети књижевних клубова 12.04.2011.
Спомен обележје “Сремски Фронт

Промоцију књиге "Љубавни рецеПат“ отвара водитељка књижевног клуба "Благоје Јастребић" Вашица - Гордана Мишчевић.

Добар дан драги гости и посетиоци. Хвала вам сто се окупили у оволиком броју и подржали ову нашу манифестацију. Пре свега рекла бих несто о најлепшем осећању које спаја све људе широм света, а то је љубав. Љубав се не може дозвати, она дође сама. Ни љубавна песма се не смишља, она се мора десити. Не станује љубав ни у џепу, ни у новчанику, она се огледа у лепом осмеху на људском лицу и топлом погледу ока. Љубавна поезија је срце прогледало кроз очи.

8160675_n

Колика је жеђ за љубавном поезијом и колико нам она недостаје, сведок је све популарнији, сајт "Поезија СЦГ". Традиционалисти, су навикли да у руци држе добру, стару књигу, изласком зборника песама са овог сајта "Љубавни рецеПат" имају привилегију и ужитак да у руци држе две љубави истовремено - књигу и љубавну поезију. А у књизи коју је приредио Љубодраг Обрадовић, са сарадницима, има и чежње и жудње и страсти и носталгије и нежности и патње и боли и љубави из ината. Прави мали цветни врт љубави у којем нежни градинари плету венац од мирисног цвећа које никад не вене. Љубав као да путује на крилима лептировима како би љубавни полен расула по ливадском цетном шару. Позивам Дарка Колара оснивача књижевног клуба "Благоје Јастребић" и дајем му реч:

Песник и оснивач књижевног клуба “Благоје Јастребић“ Вашица Дарко Колар

Песници у Књижевном клубу "Благоје Јастребић" Вашица: Ђорђе Петковић, Миодраг Глигоријевић, Слободан Ивановић, Слободан Јовановић, Ђурица Еделински и Дарко Колар.
На почетку желим да поздравим све присутне госте. Драго ми је што су данас са нама истомишљениници и пријатељи по перу. Право је богаство имати пријатеља песника. Предпостављам да сте чули, али за оне који не знају, желео би да вас упознам са нашим постигнућима. Прошле године смо после мукотрпног рада, са много ентузијазма основали књижевни клуб "Благоје Јастребић" овде у Вашици. Поред писаца и песника клуб садржи актив жена, фолклорну секцију и хорну групу. Актив жена је остварио значајне награде до сада. Фолклорна и хорна група,такође су учествовале на многим манифестацијама и постигле веома добре резултате.
Између осталог,сада су у припреми за издавање зборник песама "нек' дјерам зашкрипи" и часопис за културу "Градина на Босуту".

Данас је овде са нама, медју присутнима гостима и моји добри пријатељ Слободан Ивановић из Параћина. Заједно смо дугогодишњи пријатељи и чланови сајта "Поезија Србије и Црне Горе" са седиштем у Крушевцу. Иначе, наши радови се налазе у овој књизи. Пошто је управо ова књига веза између нас ми ћемо је овде промовисати уз помоћ чланова клуба "Благоје Јастребић". Част нам је што ћемо овде, у равноме Срему, у Вашици, направити веома важну промоцију књиге. До сада промоције су одржане у Крушевцу, Треботину, Лесковцу, Грзи и Алексинцу. Књига "Љубавни рецеПат" је лек који лечи све, чак и душу. Поезија коју ћете чути је за вечност што опија, што немире буди, оно што тело покреће, оно скривено и страсно што у нама клија и жели на ваздух. Уживајте у лепим стиховима.