Раднички остао у горњем делу табеле и мирно чека пролеће

Милан Митровић, Спортски директор и тренер ФК Радничког из ШидаРаднички из Шида је јесењи део првенства у српсколигашком каравану Војводине, завршио на трећем месту са 24 освојена бода. Од врха и Новопазараца 11, а од другопласираног ЧСК две победе.

С обзиром на проблеме са финансирањем клуба пред почетак трке за бодове и става општине Шид да ће подржати свој фудбалски понос у сваком погледу Раднички је испунио очекивања и спонзора и челника клуба. Тачку на први део првенства ставили су у Падини против Долине, а жеља за целим пленом није испуњена.

- Отпутовали смо у Падину као фаворити, а вратили се делом задовољни. Долина се представила као добар колектив а на коначни исход је велики утицај имао терен који је очајан и више одговара домаћину.
Констатацијом не желим да умањим успех домаћина, али чини се да и они нису били задовољни завршетком без голова - анализира последњи окршај шеф струке Радничког Милан Митровић.

 Шта и како даље?
- Наставићемо са тренинзима, јер нам и временски услови иду у прилог. Све зацртане циљеве смо у првом делу остварили, а подсетићу вас, то је био горњи дом и промоција свог играчког кадра. Не гајимо претеране амбиције ка челној позицији, што не значи да је и не желимо. Само објективно сагледавамо свој буџет и могућности. Што се тиче појачања, доласци ће бити диктирани евентуалним одласцима - закључио је шеф струке Шиђана, Милан Митровић.