Слављење Христа у цркви "Пресвето срце Исусово" у Шиду

Одржавање духовне обнове у цркви " Пресвето срце Исусово " у Шиду, постало је већ увелико традиционално дешавање сваког задњег дана у месецу, а које је почело на иницијативу влч. Никице Бошњаковића. Наиме, представници заједнице " Мир " из Осијека, на челу са госпођом Маријом Кривић, већ трећи месец за редом одржавају предавања Шиђанима различитим темама чији је циљ излечење душа хришћанских верника. Овога пута тема је била како надвладати људски нагон ка чарању, гатању, одласку видовњацима, спиритизму, магији, реики, како победити сотону силу која заробљује човекову душу која долази у човека само онда када га сам позове.

Како је и сама госпођа Кривић рекла, неопходно је бити стално у љубави где ћемо гледати Оца лицем у лице, потребно је успоставити равнотежу тако да научимо са Богом разговарати јер ми без Бога не можемо функционисати, без склада смо несретни а зло жели уништити човека под маском добра, а Божје светло просветљује и даје нам мудрост. "Нама треба Христ", Исус је дошао због слабих а најгоре нам је ако нам је срце захладнило. Заборављамо да нас Бог чини великима а моја слобода је да се одлучим за радост.

Врхунац хришћанске молитве је еухаристија, света миса гдје се цела заједница окупља и сви славе Бога. Човјек једини хода погнуте главе и стење под теретом живота, зато је црква ( еклезија црква ), најлепше место где смо ми позвани служити једни другима као Исус, место где ћемо позвати Исуса к свом срцу ".

Друго вече духовне обнове, употпунили су млади из Жупање, вокално инструментални састав, који су се свим присутнима, међу којим су били верници како католичке тако и православне вероисповести, представили својим песмама којима су славили Исуса, " Ми желимо уздићи Исуса", "Боже теби певам ја ", " Ево ти сина ", " Силан Бог " и многим другима. Захваљујући свом свештенику Жупе Мучеништва св. Ивана Крститеља, Жупања, овим младим људима је обезбеђен простор у којем редовно вежбају своје песме а снимили су и свој ЦД који су Шиђани након њиховог наступа могли и да купе. Песме које су извели млади из Жупање, одушевили су све присутне поготово настојања ових младих људи да на овај начин славе Христа. Може се са сигурношћу рећи да су Шиђани током две вечери претходног викенда могли да много тога да чују и науче а поготово о свом излечењу душе, чија болест је на жалост у великој мери распрострањена.

Ово је сигурно јединствена прилика да се верници током предавања, препусте медитацији, хагиотерапији, која помаже у исцељивању рана а та своја искуства примењују и убудуће како у цркви тако и код куће. И као што се у псалму 150 каже потребно је : "Хвалите Бога у Светишту његову, Славите га у величанству свода небеског! Хвалите га због силних дела његових, славите га због бескрајне величине његове!".

Поновни сусрет заказан је за месец дана са новим темама које ће поновно припремити госпођа Марија Кривић са новим гостима.